Українські скаути вдванадцяте привезуть в Україну Вифлиємське світло миру



15 грудня у Відні стартує міжнародна скаутська акція «Вифлеємське Світло Миру», суть якої полягає в тому, що скаути з різних країн світу розповсюджують щороку напередодні Різдва Вогонь з Вифлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою. 16 грудня 2012 в Кракові (Польща) відбудуться урочистості, під час яких Українські скаути з Організації Українських Скаутів (ОУС) отримають Вифлеємське Світло Миру і повезуть в Україну.

Цього року Вифлеємський вогонь миру був запалений, незважаючи на складну ситуації на Близькому Сході, та доставлений до Австрії у спеціальному контейнері. А вже в цю суботу, 15 грудня, на урочистій месі у одному з Віденських соборів відбудеться офіційна передача Вифлеємського Світла делегаціям скаутів з різних країн. А далі Вифлеємське Світло Миру мандрує Європою. Так його отримують словацькі скаути. які передадуть Польським харцерам. 16 грудня 2012 цього року скаути Організації Українських Скаутів вже в дванадцяте отримають Вифлеємське Світло Миру під час урочистостей в Кракові.
50 особова делегація Організації Українських Скаутів, зі Львова та Черкас та різних міст України, вирушить до Кракова щоб прийняти участь в Урочистостях з нагоди початку Акції Вифлеємське Світло Миру та отримати Вифлеємський промінчик до своїх рук.
В ніч з 16-го на 17 грудня 2012 року Світло перетне Польсько-Український кордон і запалає в Україні. Українські скаути передадуть його українській громаді. Завдяки скаутам Організації Українських Скаутів ОУС, Світло розповсюдиться в багатьох куточках України: в церкви і костели, державні установи, школи, сиротинці, лікарні. Впродовж останніх років ідея передачі Вифлеємського Світла Миру і його проста символіка — мир, радість, братерство і спільнота – позитивно сприйняті українською громадою.
Дуже гарною традицією є розповсюдження Вифлеємського Світла серед учнів шкіл, отже і проведення зустрічей з передачею Вифлеємського Світла Миру школам.
Далі скаути Організації Українських Скаутів ОУС передадуть Вифлеємське Світло Миру в до церков всіх конфесій.

ГАСЛО ЦЬОГОРІЧНОЇ АКЦІЇ: НЕ БІЙСЯ БУТИ ДОБРИМ !!!
Акція отримала благословення Львівського римо-католицького митрополита Архиєпископа Мечислава Мокшицького

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте